• We are now open for business as usual and making design consultation appointments.
  • Verandas

    A Glass Room with all the finishing touches

    On this occasion John & Brenda Stewart wanted a Glass Room with an extended outside area for relaxing and entertaining. We offered the full solution without them having to get other trades involved.

    image

    Full glass room with shading

    image

    Frosted glass for privacy

    image

    Installed on a composite decking base

    Customer Vision

    My wife and I love the outdoors but with the busy work life we have it means we do not always get the time to be out and about. At our previous house we had a conservatory and whilst it was useful it was not wanted to have again. What we really wanted was a garden room.

    We found The Glass Room Company who seemed to have a great alternative to a conservatory. I was amazed that we were able to go and see a full sized room installed at the home of John who worked for the company. It was great to be able have John show us all the great features of the glass room and not just look at a brochure and pictures. Once we had seen the glass room in all its glory we were sold on it being the right solution for us. What’s more we did not have to get any other trades involved as they were able to install the Millboard flooring, heating and shading as well.

    The design

    After meeting with Mr & Mrs Stewart on a couple of occasions we were able to design a full glass room that would not only be practical in use but also fit within the surrounding. All aspects of the install including ground works were completed by us on one visit minimising the disruption to our client.

    On the left side of the room there was a brick wall very close. We installed fixed glazing on this side with frosted glass in order to minimise the visibility of the wall whilst still allowing natural light in.

    We are also suppliers of a UK manufactured composite decking product called Millboard. The decking was installed both inside and outside the room with matching fascia boards and bullnose edging.

    Finally, to really make it an all year round space we installed a under-mounted roof shade with integrated LED lighting and two remote controlled dimmable heaters that are all powder coated to match the finish of the room.

    Client:

    John & Brenda Stewart

    Location:

    Kent

    Size:

    5.7m x 3.0m

    Category:

    Glass Rooms

    Interested and want to know more?

    We're here to help you turn your outdoor areas into indoor spaces you'll love to use 365 days a year.

    Free Consultation